CCI: Sutra zakazan okrugli sto o zapošljavanju u FBiH

Bez autora
Jul 21 2013

Centri civilnih inicijativa (CCI) organizirat će u ponedjeljak, 22. jula, u Sarajevu okrugli sto pod nazivom "Prepreke efikasnijim politikama zapošljavanja u FBiH". Jedna od dramatično velikih prepreka za poboljšanje stanja politika zapošljavanja u Federaciji BiH jeste i aktuelni problem u vezi s pokrenutim sudskim postupcima radi usklađivanja novčanih naknada demobiliziranih branilaca, vezano za Zakon o pravima demobiliziranih branilaca iz 2006. godine. Potencijalna težina ovih tužbi, koje različiti sudovi različito tretiraju, bez ujednačene sudske prakse, kreće se i do 98 miliona KM, što bi u slučaju ovog ishoda značilo potpuni kolaps sektora zapošljavanja, ozbiljno ugrožavanje fonda zdravstvenog osiguranja i niz drugih socijalnih, ekonomskih i političkih posljedica.

CCI: Sutra zakazan okrugli sto o zapošljavanju u FBiHCentri civilnih inicijativa (CCI) organizirat će u ponedjeljak, 22. jula, u Sarajevu okrugli sto pod nazivom "Prepreke efikasnijim politikama zapošljavanja u FBiH".

Jedna od dramatično velikih prepreka za poboljšanje stanja politika zapošljavanja u Federaciji BiH jeste i aktuelni problem u vezi s pokrenutim sudskim postupcima radi usklađivanja novčanih naknada demobiliziranih branilaca, vezano za Zakon o pravima demobiliziranih branilaca iz 2006. godine, prenose Vijesti.ba.

Potencijalna težina ovih tužbi, koje različiti sudovi različito tretiraju, bez ujednačene sudske prakse, kreće se i do 98 miliona KM, što bi u slučaju ovog ishoda značilo potpuni kolaps sektora zapošljavanja, ozbiljno ugrožavanje fonda zdravstvenog osiguranja i niz drugih socijalnih, ekonomskih i političkih posljedica.

Ovaj događaj implementira se u okviru kampanje "Posao narodu" koja je pokrenuta polovinom 2013. godine s ciljem podizanja efikasnosti rada javnih službi za zapošljavanje, najavljeno je iz CCI-ja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik